ATENTATUL de la Ankara - Erdogan: Serviciile secrete siriene, SI şi PKK au jucat un rol în atac

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că el crede că Statul Islamic (SI), militanţi kurzi şi "mukhabarat" - poliţia secretă siriană - au jucat un rol în dublul atac sinucigaş cu bombă comis luna aceasta la Ankara, soldat cu 100 de morţi, relatează Reuters în pagina electronică.

887 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL de la Ankara - Erdogan: Serviciile secrete siriene, SI şi PKK au jucat un rol în atac

ATENTATUL de la Ankara - Erdogan: Serviciile secrete siriene, SI şi PKK au jucat un rol în atac (Imagine: Hepta/Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile turce l-au identificat pe unul dintre cei doi atacatori ca fiind Yunus Emre Alagoz, potrivit agenţiei Anadolu.

Alagoz este suspectat că ar fi un membru al unei celule turce a Statului Islamic din localitatea Adiyaman, potrivit unor oficiali.

Doi atacatori sinucigaşi s-au detonat, pe 10 octombrie, în mulţime, la un miting pentru pace organizat de activişti de stânga şi prokurzi în capitala turcă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici