Atenţionare de călătorie în Spania, emisă de MAE: Coduri roşu şi portocaliu de ploi abundente

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET a emis o atenţionare de fenomene meteorologice severe, cu potenţial periculos, începând de duminică până marţi.

1205 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie în Spania, emisă de MAE: Coduri roşu şi portocaliu de ploi abundente

Atenţionare de călătorie în Spania, emisă de MAE: Coduri roşu şi portocaliu de ploi abundente

Astfel, pentru Comunitatea Valenciană (zona litorală a provinciilor Alicante şi Valencia) a fost emis cod roşu şi pentru provincia Castellon (Comunitatea Valenciană), comunitatea autonomă Catalonia (provinciile Girona, Barcelona şi Tarragona), Insulele Baleare şi regiunea Murcia, cod portocaliu de averse de ploaie însoţite de furtuni de intensitate puternică sau foarte puternică, rafale intense de vânt, valuri puternice şi, izolat, chiar zăpadă, menţionează sursa citată.

Furtuna „Gloria” va fi localizată între estul peninsulei Iberice şi Insulele Baleare, având tendinţa de a se deplasa ulterior spre sud.

„Cel mai probabil, în perioada 19 - 20 ianuarie 2020, furtuna va spori în intensitate, rafalele de vânt fiind deosebit de intense, în special pe partea de nord şi nord-est, depăşind local 100/120 km/ h. De asemenea, în zonele de coastă din estul peninsulei şi Ibiza, valurile vor putea atinge 7 m. Fenomenul va fi însoţit de precipitaţii intense, a căror cantitate de apă la sol va fi de 150 l/mp pe suprafeţe extinse. Stratul de zăpada va fi abundent la altitudini de peste 300m, în partea estică a peninsulei Iberice, şi va acumula în anumite zone până la 10 cm. Deşi furtuna are tendinţa de a se deplasa, începând din seara zilei de 20 ianuarie 2020, spre sud, către nordul Africii, în cursul zilei de 21 ianuarie 2020, fenomenele meteo periculoase vor ajunge în nord-estul peninsulei”, conform MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu, http://www.aemet.es/en/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna, http://castellon.mae.ro/contact, www.mae.ro, precum şi pagina de Facebook a Consulatului României la Castellón de la Plana https://www.facebook.com/consromcastellon şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici