Autorităţile de la Kiev vor relua în toamnă recrutările în armata ucraineană - presă

Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) decis joi să reia în toamnă recrutările în armată, subliniind că noii recruţi nu vor participa la operaţiunea "antiteroristă" din estul Ucrainei, relatează agenţia oficială Ukrinform.

162 afișări
Imaginea articolului Autorităţile de la Kiev vor relua în toamnă recrutările în armata ucraineană - presă

Autorităţile de la Kiev vor relua în toamnă recrutările în armata ucraineană - presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul a decis să relanseze recrutarea în armata ucraineană în toamnă", a declarat un oficial din cadrul consiliului, Mihail Koval, adăugând că această decizie a fost luată în cursul unei şedinţe SNBO, la care a participat preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Decizia intervine în contextul tensionării situaţiei în estul Ucrainei. Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat joi că "trupe ruse" au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk. Însă Rusia a negat permanent informaţiile că ar fi trimis militari să lupte în Ucraina.

Potrivit estimărilor Naţiunilor Unite, peste 2.200 de oameni au murit în confruntările armate produse în ultimele luni în sud-estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi separatişti proruşi.

La mijlocul lui martie, Parlamentul ucrainean a aprobat o mobilizare parţială pentru a face faţă "ingerinţei Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici