Autorul masacrului de la Newtown se considera în competiţie cu Breivik

Surse din cadrul forţelor de ordine afirmă că Adam Lanza, autorul masacrului de la Newtown, a fost motivat de jocuri video violente şi de dorinţa de a ucide mai multe persoane decât Anders Breivik, cu care se considera în competiţie directă, relatează postul CBS.

653 afișări
Imaginea articolului Autorul masacrului de la Newtown se considera în competiţie cu Breivik

Autorul masacrului de la Newtown se considera în competiţie cu Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului, Lanza se considera în competiţie directă cu Breivik, condamnat pentru uciderea a 77 de persoane în iulie 2011, în Norvegia. Acesta a ucis opt persoane într-un atac cu bombă în centrul capitalei Oslo, după care s-a dus pe Insula Utoya, unde a ucis alte 69 de persoane, majoritatea tineri care participau la o tabără de vară. Doi oficiali informaţi în legătură cu investigaţia asupra masacrului comis la Newtown (Connecticut) afirmă că Lanza vrea să depăşească acest bilanţ şi a atacat Şcoala primară Sandy Hook, considerând-o drept o "ţintă uşoară" cu "cel mai mare grup de persoane".

Probele arată, potrivit surselor citate de CBS, că Lanza ar fi acţionat tot potrivit unor fantezii legate de jocuri video atunci când a ucis 20 de copii şi şase femei la şcoală. Pentru Lanza, aceste morţi reprezentau, aparent, un fel de "scor". Însă atacul a încetat mai repede decât plănuia el. Spre deosebire de Breivik, care s-a predat, Lanza s-a sinucis în timp ce poliţia se apropia. De asemenea, înainte să se sinucidă, acesta a tras focuri de armă în direcţia poliţiştilor, în parcarea şcolii.

Oficialii nu au dezvăluit ce i-a condus la această concluzie, însă sursele citate afirmă că investigatorii au descoperit probe potrivit cărora Lanza era obsedat de Breivik. Ei au recuperat totodată jocuri din subsolul locuinţei acestuia. Potrivit unor surse, Lanza a petrecut mult timp, singur, în subsol, unde şi-a amenajat o cameră în acest scop, acoperind ferestrele şi perfecţionându-şi tirul.

De asemenea, el a efectuat vizite multiple la poligoane de tir împreună cu mama sa, Nancy Lanza, unde au tras cu arme reale. Trei puşti, toate înregistrate pe numele lui Nancy Lanza au fost utilizate în masacrul de la Sandy Hook. Lanza a utilizat o a patra armă pentru a-şi ucide mama, înainte să atace şcoala.

Locotenentul Paul Vance din cadrul poliţiei statului Connecticut a declarat pentru CBS News că investigaţia asupra motivaţiei atacului armat de la Newtown nu a fost finalizată, subliniind că orice afirmaţie despre intenţia atacatorului reprezintă o speculaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici