Aviaţia britanică a efectuat noi raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria

Avioanele de luptă britanice au efectuat a doua rundă de raiduri aeriene în Siria după aprobarea Parlamentului de la Londra, vizând din nou câmpuri petrolifere controlate de gruparea Stat Islamic, relatează BBC News Online.

755 afișări
Imaginea articolului Aviaţia britanică a efectuat noi raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria

Aviaţia britanică a efectuat noi raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria

Misiunea, care a vizat câmpuri petrolifere ale grupării Stat Islamic în Siria, a fost efectuată de două avioane Tornado şi de două aeronave Typhoon.

Primele raiduri aeriene efectuate de aviaţia britanică împotriva grupării Stat Islamic în Siria, după votul de miercuri seara al Parlamentului, au vizat câmpurile petrolifere Omar din estul Siriei şi au avut succes, a declarat joi ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon.

Avioanele de vânătoare Tornado ale Forţelor Aeriene Regale britanice au efectuat primele atacuri împotriva unor obiective ale grupării teroriste Stat Islamic în Siria, la numai câteva ore după ce Parlamentul a aprobat raidurile aeriene cu 397 de voturi pentru şi 223 împotrivă, în urma unei dezbateri care a durat zece ore.

Patru avioane de luptă de tip Tornado au decolat la scurt timp după vot de la baza aeriană a Forţelor Aeriene Regale britanice din Cipru, RAF Akrotiri. O dronă de tip Reaper a forţelor aeriene a fost de asemenea în misiune, pentru a oferi informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici