Avion Wizz Air pe ruta Craiova - Madrid, aproape de coliziune în aer cu altă aeronavă. Ce arată un raport al autorităţilor din Spania

Un avion al companiei Wizz Air de tip Airbus A320-200, care plecase de la Craiova spre Madrid, a fost aproape de o coliziune în aer cu un avion Air Europa, potrivit unui raport al Comisiei civile de investigaţie a incidentelor aviatice din Spania (CIAIAC), publicat recent, scrie Aviation Herald.

4708 afișări
Imaginea articolului Avion Wizz Air pe ruta Craiova - Madrid, aproape de coliziune în aer cu altă aeronavă. Ce arată un raport al autorităţilor din Spania

Sursa FOTO: MediafaxFoto

Zborul Wizz Air se afla în apropiere de Madrid, la data de 10 noiembrie 2018, iar înainte de aterizare s-a apropiat prea mult de o aeronavă a companiei Air Europa, arată raportul CIAIAC.

Totodată, raportul informează că cele două aeronave s-au aflat la o distanţă de 60 de metri una faţa de cealaltă, pe plan vertical. Atunci când au observat că avionul WizzAir coborâse prea mult, controlorii de trafic aerian au trimis instrucţiuni piloţilor şi le-au cerut să urce. O investigaţie a fost deschisă în urma incidentului. 

În cele din urmă, cele două aeronave au primit permisiunea de a ateriza la Madrid, fără alte incidente.

Raportul final al comisiei din Spania a fost publicat în decembrie.

O posibilă cauză a incidentului au fost instrucţiunile eronate primite de piloţii avionului Wizz Air din partea turnului de control. De asemenea, un factor care a contribuit la incident a fost faptul că foarte multe aeronave comunicau cu turnul de control în acel moment, rezultând în dificultăţi de coordonare.

În concluzie, raportul arată că incidentul nu s-a produs din cauza piloţilor aeronavelor, aceştia doar urmând instrucţiunile primite de la controlorii de trafic aerian. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici