Avionul care transportă sicriele lui Lech şi Maria Kaczynski se îndreaptă către Cracovia

Avionul care transportă sicriele cu trupurile neînsufleţite ale preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi soţiei acestuia, Maria, a părăsit Varşovia duminică dimineaţă şi se îndreaptă către Cracovia, unde urmează să aibă loc slujba de înmormântare a cuplului prezidenţial.

39 afișări
Imaginea articolului Avionul care transportă sicriele lui Lech şi Maria Kaczynski se îndreaptă către Cracovia

Avionul care transportă sicriele lui Lech şi Maria Kaczynski se îndreaptă către Cracovia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însoţite la aeroport cu onoruri militare, cele două sicrie au fost îmbarcate într-un avion special, care va zbura la joasă altitudine, pentru a evita norul de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, în condiţiile în care zborurile civile sunt suspendate în spaţiul aerian polonez.

Trupurile neînsufleţite vor fi transportate, în jurul orei locale 10.00 (11.00, ora României), la bazilica Notre-Dame din Cracovia, unde va avea loc o ceremonie religioasă, programată pentru ora locală 14.00 (15.00, ora României). La slujbă îşi anunţaseră prezenţa numeroşi lideri străini, însă mulţi dintre aceştia au renunţat la călătoria la Cracovia, din cauza blocajului din traficul aerian european.

Preşedintele Lech Kaczynski, soţia sa şi alte 94 de persoane - printre care se numărau demnitari şi comandanţi ai armatei - au murit, în data de 10 aprilie, în apropiere de Smolensk, în urma prăbuşirii avionului prezidenţial. Delegaţia urma să participe la o ceremonie de comemorare a victimelor masacrului de la Katyn, unde poliţia politică stalinistă a ucis aproape 22.000 de ofiţeri polonezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici