Ayoub El Khazzani este "un băiat bun" care nu discuta politică, afirmă tatăl său

Tatăl lui Ayoub El Khazzani, tânărul marocan oprit să comită un masacru în trenul Thalys vineri, l-a descris duminică, pentru un ziar britanic, pe fiul său ca pe "un băiat bun", care muncea din greu şi nu discuta politică, relatează AFP.

835 afișări
Imaginea articolului Ayoub El Khazzani este "un băiat bun" care nu discuta politică, afirmă tatăl său

Ayoub El Khazzani este "un băiat bun" care nu discuta politică, afirmă tatăl său

"N-am nicio idee ce-i trecea prin cap, nu am mai vorbit cu el de peste un an", a declarat Mohamed El Khazzani pentru The Telegraph.

Fiul său, Ayoub, în vârstă de 25 de ani, este interogat de către anchetatori din cadrul serviciilor fraceze antiteroriste, după ce a fost imobilizat în timp ce încerca să deschidă focul, cu un Kalaşnikov, într-un tren Thalys, între Bruxelles şi Paris.

Tânărul a declarat, potrivit avocatei sale, că a găsit puşca de asalt de tip Kalaşnikov într-o valiză ascunsă într-o grădină publică din apropiere de Gara din Bruxelles şi că a vrut să o folosească pentru a jefui pasageri din Thalys "pentru a se putea hrăni".

Întrebat ce părere are despre această declaraţie, Mohamed El Khazzani a răspuns că este "foarte ciudată", după care a izbucnit în plâns, potrivit ziarului.

Familia lui El Khazzani trăieşte în Spania din 2007, scrie ziarul.

Mohamed El Khazzani, care are cinci copii şi munceşte în domeniul reciclării materialelor, a evocat posibilitatea ca fiul său, care a venit în Franţa pentru un contract pe o perioadă de şase luni la o firmă franceză de telecomunicaţii, să fi fost tulburat de încetarea înainte de termen a acestui contract.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici