Balena care a fost văzută înotând în fluviul Tamisa, găsită moartă - VIDEO

O balenă de aproximativ 10 metri a fost găsită moartă în fluviul Tamisa, în estul Londrei, şi acum va fi predată oamenilor de ştiinţă pentru a i se face necropsia, potrivit Reuters.

2168 afișări
Imaginea articolului Balena care a fost văzută înotând în fluviul Tamisa, găsită moartă - VIDEO

Balena care a fost văzută în fluviul Tamisa a fost găsită moartă

Balena a fost găsită moartă marţi în localitatea Greenhithe din comitatul Kent, unde apa este mai puţín adâncă şi a fost tractată târziu în noapte de sub podul QE2 şi transportată la Autoritatea Portuară din Londra.

„Este foarte trist - am fost literalmente la o jumătate de metru distanţă de această balenă moartă", a declarat Martin Garside, un purtător de cuvânt al autotităţii portuare londoneze, care a ajutat la scoaterea balenei.

 

 

 

Societatea de Zoologie din Londra are un program care se ocupă cu cercetarea cetaceelor pentru a determina care a fost cauza morţii balenei.

 

 

 

Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru conservarea ei şi o vom preda oamenilor de ştiinţă pentru a efectua o investigaţie completă - o necropsie pentru a găsi un cuvânt mai potrivit", a adăugat Garside.

Balena era atât de mare, încât bărcile de patrulare au depus mari eforturi pentru a putea să o tracteze.

Foto: David Callahan/ Twitter

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici