Ban Ki-moon se va deplasa sâmbătă în Orientul Mijlociu

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, va efectua, sâmbătă, o vizită în Orientul Mijlociu, a anunţat vineri un oficial de rang înalt al ONU.

168 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon se va deplasa sâmbătă în Orientul Mijlociu

Ban Ki-moon se va deplasa sâmbătă în Orientul Mijlociu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ban Ki-moon vrea "să-şi exprime solidaritatea cu israelienii şi palestinienii şi să-i ajute, în colaborare cu actorii regilonali şi internaţionali, pentru a pune capăt violenţelor şi a găsi o soluţie" pentru acest conflict, a anunţat secretarul general adjunct pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman.

Feltman nu a precizat etapele vizitei lui au Ban Ki-moon în Orientul Mijlociu.

El a reiterat îndemnurile ONU la o încetare a focului între Israel şi Hamas. Potrivit lui, în aşteptarea unei încetări a focului "sunt necesare noi pauze umanitare".

Secretarul general al ONU "se teme că operaţiunea terestră israeliană va agrava bilanţul victimelor care deja este îngrozitor", a adăugat Feltman.

"Condamnăm tirurile de rachete (ale Hamas), însă suntem foarte îngrijoraţi de răspunsul dur al israelienilor", a afirmat el, subliniiind că "violenţele trebuie să înceteze".

Cel puţin 47 de palestinieni au murit în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei terestre israeliene, bilanţul palestinienilor ucişi în a 11-a zi a operaţiunii Israelului în enclavă ajungând la 292.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici