Barack Obama condamnă "uciderea brutală" a ostaticului britanic Alan Henning

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat vineri "uciderea brutală" a ostaticului britanic Alan Henning de către "gruparea teroristă SI" (Stat Islamic), promiţând că se va face dreptate.

161 afișări
Imaginea articolului Barack Obama condamnă "uciderea brutală" a ostaticului britanic Alan Henning

Barack Obama condamnă "uciderea brutală" a ostaticului britanic Alan Henning (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Împreună, cu o largă coaliţie alcătuită din ţări aliate şi partenere, vom continua să acţionăm în mod hotârât pentru a slăbi şi a distruge în cele din urmă SI", a declarat preşedintele american, citat într-un comunicat.

Înregistrarea video cu decapitarea lui Alan Henning este un nou exemplu al brutalităţii jihadiştilor din cadrul SI, a apreciat mai devreme Casa Albă.

"Este un nou exemplu clar al brutalităţii acestei grupări şi tocmai din acest motiv preşedintele a pus în aplicare o strategie pentru a slăbi şi distruge SI", a declarat Lisa Monaco, consiliera lui Barack Obama în probleme legate de terorism, precizând că verificări sunt în curs pentru a confirma autenticitatea acestei înregistrări video.

Mai devreme, premierul britanic David Cameron a condamnat la rândul său "uciderea brutală a lui Alan Henning de către Stat Islamic".

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anunţat vineri că gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene ale Marii Britanii contra SI în Irak.

O înregistrare video intitulată "un nou mesaj către America şi aliaţii săi", realizată potrivit aceluiaşi scenariu ca la decapitările cărora le-au devenit victime doi americani şi un britanic, prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lucrătorului umanitar Alan Henning.

Înregistrarea video care prezintă presupusa execuţie prin decapitare a lui Alan Henning încă nu a fost autentificată.

"Lucrăm urgent la autentificarea conţinutului (înregistrării video). Dacă se confirmă, ar fi vorba de o nouă crimă dezgustătoare", a anunţat Ministerul britanic de Externe într-un scurt comunicat.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI în Siria, după jurnaliştii americani James Foley, pe 19 august, şi Steven Sotloff, pe 2 septembrie, şi lucrătorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici