Bărbatul acuzat de impostură la ceremonia dedicată lui Mandela susţine că suferă de schizofrenie

Bărbatul acuzat că a interpretat în mod "fals", în limbajul semnelor, ceremonia organizată marţi în memoria lui Nelson Mandela, susţine că este bolnav de schizofrenie.

1158 afișări
Imaginea articolului Bărbatul acuzat de impostură la ceremonia dedicată lui Mandela susţine că suferă de schizofrenie

Bărbatul acuzat de impostură la ceremonia dedicată lui Mandela susţine că suferă de schizofrenie (Imagine: Captură video)

Thamsanqa Jantjie susţine că suferă de schizofrenie, din cauza căreia s-a pensionat medical în urmă cu câţiva ani şi pentru care urmează un tratament medicamentos. El nu ştie ce anume i-a provocat atacul de pe scenă, dacă a fost amploarea evenimentului sau bucuria pe care a simţit-o în ziua respectivă, relatează cotidianul sud-african The Star, în ediţia electronică de joi.

El şi-a pierdut brusc concentrarea şi a început să audă voci şi să aibă halucinaţii. În cele din urmă a mimat semne care nu aveau sens.

"Nu puteam face nimic. Eram singur într-o situaţie foarte periculoasă. Am încercat să mă controlez şi să nu arăt lumii ce se întâmplă. Îmi pare foarte rău", a explicat el pentru cotidian.

Jantjie a declarat că deşi trecea printr-un episod acut şi continua să aibă halucinaţii şi să audă voci, lucruri care i-au afectat capacitatea de a auzi bine şi de a interpreta ce se spune, el nu a putut pleca, aşa că a rămas pe scenă şi a continuat să interpreteze lucruri care nu aveau sens.

"Viaţa este nedreaptă. Această boală este nedreaptă. Toţi cei care nu înţeleg această boală vor crede că inventez aceste lucruri", a declarat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici