Barroso: Nu vom tolera ca drepturile cetăţenilor noştri să fie impietate de blocaje

Preşedintele CE, Jose Manuel Barosso, a declarat, într-un discurs rostit în faţa PE despre starea Uniunii, că trebuie apărate oportunităţile oferite de cetăţenia europeană, el adăugând că CE va face acest lucru şi că nu va tolera impietarea drepturilor propriilor cetăţeni.

696 afișări
Imaginea articolului Barroso: Nu vom tolera ca drepturile cetăţenilor noştri să fie impietate de blocaje

Barroso: Nu vom tolera ca drepturile cetăţenilor noştri să fie impietate de blocaje (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să nu uităm că Europa noastră este o Europă a cetăţenilor. Şi să nu uităm că noi, în Europa, câştigăm pe lângă cetăţenia naţională, cetăţenia europeană", a spus Barroso.

El a vorbit despre "drepturile şi obligaţiile" pe care le aduce cu sine cetăţenia europeană, punând accent pe privilegiile de a călători liber şi de a studia în străinătate.

"Trebuie să ne ridicăm pentru a apăra aceste drepturi, aceste oportunităţi. Comisia Europeană face acest lucru prin propunerile cu privire la Schengen (n.red. consolidarea guvernanţei Schengen). Noi nu vom tolera ca drepturile cetăţenilor noştri să fie impietate de anumite blocaje apărute pe drum", a spus el.

Barroso a apreciat că, pentru a garanta solidaritatea europeană, este necesară şi îmbunătăţirea calităţii dialogului social dar şi o implicare a societăţii civile.

El a apreciat că "o reînnoire a Europei nu poate fi făcută fără influenţă din partea tuturor actorilor sociali".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici