Barroso promite "o perspectivă europeană" Republicii Moldova, denunţând presiunile Rusiei. Leancă: "Mulţumesc pentru încrederea acordată"

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a promis Republicii Moldova "o perspectivă europeană", catalogând drept "inacceptabile" presiunile Moscovei asupra Chişinăului.

506 afișări
Imaginea articolului Barroso promite "o perspectivă europeană" Republicii Moldova, denunţând presiunile Rusiei. Leancă: "Mulţumesc pentru încrederea acordată"

Jose Manuel Barroso, Iurie Leancă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Credem în perspectiva europeană a Republicii Moldova", a declarat Barroso, potrivit AFP, după întrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul moldovean Iurie Leancă.

"Nu vedem Acordul de asociere ca fiind capătul drumului; acest acord nu va fi scopul final în relaţiile R.Moldova - UE", a adăugat Barroso, catalogând drept "inacceptabile" presiunile Rusiei asupra fostelor state sovietice care încearcă să se apropie de UE.

Iurie Leancă i-a mulţumit preşedintelui CE pentru "recunoaşterea în mod clar a perspectivei integrării europene a Republicii Moldova".

"Mulţumesc pentru încrederea acordată", a spus liderul moldovean, care în urmă cu câteva săptămâni a exprimat dorinţa ca Republica Moldova să devină membră UE "când România va deţine Preşedinţia Consiliului UE, în 2019".

În opinia lui Leancă, o Republică Moldova "mai europeană" ar fi capabilă să ofere garanţii minorităţilor etnice şi ar fi "mult mai atractivă" pentru regiunea separatistă Transnistria.

"Integrarea noastră europeană nu trebuie să ne împiedice să ameliorăm, să aprofundăm şi să îmbogăţim relaţiile cu Rusia", a subliniat Leancă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici