Bătaie cu mături în Biserica Naşterii Domnului din Betleem: 100 de preoţi, implicaţi în altercaţie - VIDEO

Aproximativ 100 de preoţi greci ortodocşi şi armeni s-au bătut cu măturile în Biserica Naşterii Domnului din Betleem, spre uimirea turiştilor, în timpul pregătirii acesteia pentru sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi, la 7 ianuarie.

2819 afișări
Imaginea articolului Bătaie cu mături în Biserica Naşterii Domnului din Betleem: 100 de preoţi, implicaţi în altercaţie - VIDEO

Bătaie cu mături în Biserica Naşterii Domnului din Betleem: 100 de preoţi, implicaţi în altercaţie

Poliţia palestiniană, înarmată cu bastoane şi scuturi, a pus însă capăt acestei bătăi, relatează BBC News Online.

Grupurile de preoţi s-au mai bătut şi în trecut în această biserică, ce a fost construită pe locul unde s-ar fi născut Iisus Hristos.

"Este o problemă trivială ... se întâmplă în fiecare an", a declarat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi. "Nimeni nu a fost arestat pentru că toţi cei implicaţi sunt slujitori ai Domnului", a declarat el.

Potrivit poliţiei, nimeni nu a fost rănit în aceste confruntări, generate de problemele administrative de împărţire a zonelor între culte.

Biserica Naşterii Domnului, veche de 1.700 de ani şi unul dintre cele mai sfinte locuri ale creştinătăţii se confruntă cu dificultăţi în privinţa lucrărilor de restaurare, în mare parte deoarece preoţii nu sunt de acord cu cine trebuie să plătească întreţinerea ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici