Belarusul ameninţă Polonia şi Occidentul. Lukaşenko declară că avioanele sale de luptă pot transporta arme nucleare

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a declarat vineri că avioanele de război SU-24 ale armatei sale au fost modificate pentru a transporta arme nucleare şi că Minskul va reacţiona imediat dacă Occidentul îi va crea probleme.

6471 afișări
Imaginea articolului Belarusul ameninţă Polonia şi Occidentul. Lukaşenko declară că avioanele sale de luptă pot transporta arme nucleare

Lukaşenko a declarat că a convenit cu preşedintele rus Vladimir Putin asupra modernizării avioanelor de război belaruse, a relatat agenţia de presă Belta, citată de Reuters.

Belarus, un aliat ferm al Rusiei, nu are propriile arme nucleare. Lukaşenko nu a intrat în detalii despre modul în care ar putea avea loc un transfer de arme de la Moscova, care foloseşte teritoriul belarus pentru a organiza ceea ce numeşte "operaţiunea sa militară specială" împotriva Ucrainei.

Belta l-a citat pe Lukaşenko ca vorbind despre o potenţială ameninţare viitoare din partea Poloniei vecine, membră NATO, spunând totodată că este încrezător că armata poloneză, spre deosebire de politicienii din Varşovia, a înţeles cum ar putea răspunde Minskul la ceea ce el a numit orice escaladare.

Remarcile sale generale păreau să se refere la o potenţială ameninţare din partea Occidentului în general.

"Ei (Occidentul) trebuie să înţeleagă că, dacă optează pentru escaladare, niciun elicopter sau avion nu îi va salva", a declarat Lukaşenko.

"Totul era pregătit", a spus el, referindu-se la lucrările de modificare a avioanelor de război belaruse pentru a transporta arme nucleare.

"Nu este o idee bună să escaladăm lucrurile cu Belarus, pentru că asta ar însemna o escaladare cu statul Uniunii (Rusia şi Belarus), care are arme nucleare. Dacă vor începe să creeze probleme... răspunsul va fi imediat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici