Berlusconi, plin de sânge după ce a fost lovit de un bărbat - VIDEO

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a fost transportat de urgenţă la spital duminică seara, cu faţa însângerată şi tumefiată, după ce un bărbat l-a lovit la încheierea unui miting electoral desfăşurat la Milano.

126 afișări
Imaginea articolului Berlusconi, plin de sânge după ce a fost lovit de un bărbat - VIDEO

Berlusconi, plin de sânge după ce a fost lovit de un bărbat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agresorul, identificat drept Massimo Tartaglia, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut imediat şi transferat la sediul poliţiei, iar anchetatorii au anunţat deja că acesta suferă de probleme mintale şi se află sub tratament medical de zece ani.

Berlusconi va rămâne sub supraveghere medicală timp de 24 de ore, iar surse medicale au afirmat că acesta a suferit o pierdere de sânge importantă şi are un dinte spart.

Imaginile înregistrate imediat după incident îl arată pe Berlusconi, în vârstă de 73 de ani, cu faţa tumefiată şi însângerată, însă surse medicale citate de agenţia italiană ANSA afirmă că premierul italian a dat asigurări că se simte bine.

Înregistrările video difuzate de canalul de informaţii Sky TG-24 îl arată pe Silvio Berlusconi aplecat, cu o batistă la gură, transportat în viteză de gărzi către maşină.

Video Stirileprotv.ro

Massimo Tartaglia apare în imagini cu un aer absent, înconjurat de poliţişti care îl protejează de mulţimea furioasă. Conform agenţiei ANSA, bărbatul primeşte de zece ani îngrijiri pentru probleme mintale.

Agresiunea s-a produs la încheierea unui miting al Partidului Poporului libertăţii (PDL), în cursul căruia Berlusconi fusese fluierat şi huiduit de un grup de câteva zeci de contestatari, care l-au comparat cu un bufon, conform AFP. Premierul italian le-a răspuns în timpul discursului, afirmând că ar trebui să le fie ruşine. Contestatarii au fost ulterior implicaţi într-o altercaţie cu personalul de pază, în cele din urmă poliţia intervenind pentru a calma situaţia.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, "a condamnat ferm acest gest grav de agresiune".

"Este un gest incalificabil, pe care îl condamn ferm", a spus, la rândul său, Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat, principala forţă de opoziţiei. Ministrul Culturii, Sandro Bondi, a apreciat că agresiunea împotriva lui Silvio Berlusconi este rezultatul "unei îndelungate campanii de ură" împotriva acestuia, dusă de "unele zone ale politicii şi presei". Liderul Ligii Nordului, Umberto Bossi, a afirmat că atacul reprezintă "un act de terorism".

În cursul mitingului, Silvio Berlusconi a atacat forţele de stânga, pe care le-a acuzat că "seamănă ura şi invidia" şi că atacă guvernul prin intermediul presei. "Televiziunea de stat, cu banii voştri, ai tuturor, atacă guvernul şi majoritatea; este singura televiziune din lume care face aşa ceva", a spus el, deşi cei doi principali directori ai canalelor RAI sunt apropiaţi de dreapta.

El i-a criticat voalat din nou şi pe "judecătorii politizaţi".

Berlusconi a mai suferit o agresiune asemănătoare cu câţiva ani în urmă, la Roma, când un tânăr l-a lovit la cap cu trepiedul unui aparat de fotografiat.

În ultima perioadă, premierul italian s-a aflat în centrul unui mare număr de scandaluri legate de viaţa personală sau de activiatea politică - după ce soţia sa a decis să divorţeze, el a fost acuzat că a avut relaţii cu prostituate sau că a avut legături cu Mafia, iar procesele penale împotriva sa au fost reluate, ca urmare a anulării unei legi care îi asigura imunitatea judiciară. Cu o săptămână în urmă, zeci de mii de persoane au participat, la Roma, la un miting împotriva lui Berlusconi.

Cu toate acestea, premierul italian se bucură în continuare de sprijinul populaţiei, bucurându-se de rate de aprobare de peste 50 la sută. Berlusconi a obţinut un al treilea mandat în 2008, iar coaliţia sa de dreapta controlează atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul de la Roma.

(Material de Alexandra Fusoi, alexa@mediafax.ro)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici