Bilanţ oficial: Cel puţin 300 de morţi în violenţele din Libia - VIDEO

Violenţele izbucnite în timpul revoltei împotriva regimului libian s-au soldat cu 300 de morţi, dintre care 242 sunt civili şi 58 sunt militari, conform unui bilanţ prezentat marţi seară, înaintea unei conferinţe de presă susţinute de Seif al-Islam.

46 afișări
Imaginea articolului Bilanţ oficial: Cel puţin 300 de morţi în violenţele din Libia - VIDEO

Bilanţ oficial: Cel puţin 300 de morţi în violenţele din Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea victimelor şi-au pierdut viaţa la Benghazi (104 civili şi zece militari), centru al revoltei împotriva regimului condus de Muammar Kadhafi, la Al-Baida (63 de civili şi zece militari) şi Derna (29 de civili şi 36 de militari).

Bilanţul prezentat marţi seară este prima estimare oficială a numărului victimelor revoltei populare declanşate cu o săptămână în urmă în Libia.

Informaţiile au fost prezentate înaintea conferinţei de presă a lui Seif al-Islam, fiul lui Muammar Kadhafi, desfăşurată la sediul postului de televiziune Al-Libiya.

Cu câteva ore înaintea conferinţei de presă, Muammar Kadhafi a anunţat, într-un discurs televizat, că va reinstaura ordinea în ţară şi a ameninţat cu o represiune sângeroasă, afirmând că regimul său "nu a făcut încă uz de forţă".

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a anunţat marţi după-amiază că numai la Tripoli au fost ucise cel puţin 62 de persoane începând de duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici