Bill Gates anunţă că vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea să apără până la sfârşitul anului/ Miliardarul consideră că situaţia actuală este „mai sumbră” decât se aştepta

  • Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat, joi, că imaginea actuală a coronavirusului, atât la nivel global, cât şi în SUA, este „mai sumbră” decât se aştepta.
  • "Este necesar ca testele pentru un nou agent patogen să fie foarte rapide", a spus el.
  • Gates a spus la CNN că faptul că oamenii mor încă în SUA astăzi arată că ţara nu este "nici măcar aproape" de a face suficient pentru a lupta împotriva pandemiei.
  • Un vaccin ar putea să apară până la finalul anului, în opinia lui Bill Gates.
5970 afișări
Imaginea articolului Bill Gates anunţă că vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea să apără până la sfârşitul anului/ Miliardarul consideră că situaţia actuală este „mai sumbră” decât se aştepta

Bill Gates anunţă că vaccinul împotriva coronaviruslui ar putea apărea până la sfârşitul anului/ Miliardarul consideră că situaţia actuală este „mai sumbră” decât se aştepta

" O serie de ţări s-au descurcat extrem de bine în acest caz, iar tehnologia continuă să se îmbunătăţească. SUA, în special, nu au avut mesajele de conducere sau coordonarea la care te-ai fi aşteptat."

Gates a spus că este susţine punctul de vedere dr. Anthony Fauci, cel mai înalt expert al bolii infecţioase din ţară, cu privire la predicţia că va exista un vaccin viabil până la sfârşitul anului sau la începutul anului 2021. El a spus că este în contact constant cu Fauci, relatează CNN.

În februarie, Gates, care împreună cu soţia sa Melinda, conduc fundaţia Bill şi Melinda Gates, s-au angajat cu până la 100 de milioane de dolari pentru a ajuta la limitarea focarului de coronavirus din întreaga lume. Ei au spus că fondurile vor fi folosite pentru a găsi un vaccin pentru virus, pentru a limita răspândirea acestuia şi pentru a îmbunătăţi detectarea şi tratamentul pacienţilor.

Gates a explicat într-un interviu la CNN că există două caracteristici evaluate în dezvoltarea unui vaccin. În primul rând, faptul că vaccinul împiedică persoana să se îmbolnăvească şi, în al doilea rând, că împiedică persoana să răspâdească virusul şi altora.

Gates a declarat că dovezile recente indică faptul că răspunsul la anticorpi este „foarte puternic”, ceea ce sugerează aproximativ un an de imunitate pentru oricine suferă de boală.

Fondatorul Microsoft a mai spus că consideră că majoritatea oamenilor îl vor face dacă va da rezultate.

"Dacă este un vaccin excelent, blochează inclusiv transmisibilitatea, toată lumea va beneficia de faptul că 70 până la 80% dintre oameni vor face vaccinul", a spus el. „Ar trebui să fim capabili să obţinem imunitate de turmă dacă ajungem la acest nivel, iar atunci ar putea să scadă numerele”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici