Brăţări electronice pentru soţii violenţi

Francezii care au fost violenţi cu partenerele lor de viaţă vor purta, în 2010, brăţări electronice care le vor anunţa pe femei dacă aceştia încalcă un perimetru stabilit de lege şi încearcă să se apropie de ele.

173 afișări
Imaginea articolului Brăţări electronice pentru soţii violenţi

Brăţări electronice pentru soţii violenţi (Imagine: Mediafax Foto)

Măsura va fi aplicată la nivel de testare, potrivit secretarului francez de stat pentru familie şi solidaritate, Nadine Morano.

Aceasta a precizat că, în 2008, 156 de femei din Franţa au fost ucise de consorţii lor, iar în perioada 2006-2008 aproximativ 330.000 de femei au fost agresate de partenerii de viaţă.

Brăţara nu depăşeşte dimensiunile unui ceas şi are integrat un sistem GPS. Femeile agresate vor avea şi ele un dispozitiv care le va alerta dacă bărbaţii încalcă perimetrul impus de lege şi încearcă să se apropie de ele.

Fiecare brăţară va costa 9.000 de euro, iar bugetul pentru acest proiect-pilot este de cinci milioane de euro, ceea ce înseamnă că vor fi folosite, în primă fază, peste 550 de brăţări.

Între 2006 şi 2008, instanţele franceze au pronunţat în jur de 4.000 de decizii de evacuare a domiciliului conjugal pentru soţii violenţi.

Nadine Morano a precizat că ar trebui adoptată şi o lege care să reglementeze acest nou sistem, pentru că brăţările acestea sunt diferite de cele folosite pentru foşti deţinuţi.

Sistemul a fost aplicat şi în Spania, unde a reuşit scăderea cu 14 la sută a numărului deceselor cauzate de violenţă conjugală.

Programul pilot va fi aplicat, pentru început, într-o singură regiune a Franţei, urmând să fie extins în toată ţara dacă are succes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici