Brazilia cere explicaţii Statelor Unite în legătură cu spionarea FMI

Brazilia a convocat, miercuri, o reuniune informală a statelor membre FMI pentru a cere explicaţii în legătură cu spionarea instituţiei internaţionale de către Statele Unite, anunţă reprezentantul brazilian la Fondul Monetar Internaţional, citat de AFP.

109 afișări
Imaginea articolului Brazilia cere explicaţii Statelor Unite în legătură cu spionarea FMI

Brazilia cere explicaţii Statelor Unite în legătură cu spionarea FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A avut loc o reuniune la solicitarea mea (...). Am cerut explicaţii" ,a declarat Paulo Nogueira Batista, reprezentantul Braziliei în Consiliul de administraţie al FMI.

Presa a relatat că Administraţia Barack Obama a cerut Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA) să înceteze activităţile de spionaj la sediile FMI şi Băncii Mondiale, situate în Washington.

Purtătorul de cuvânt al FMI a refuzat să comenteze această situaţie. "Am luat cunoştinţă de informaţiile apărute în presă şi nu avem niciun comentariu deocamdată", a comunicat un reprezentant al instituţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici