Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, audiată opt ore de procuror: Acest tip are mulţi bani, ştiu ce fac

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de infracţiuni sexuale a fost audiată miercuri timp de opt ore de procurorul din Manhattan, în special pe tema unei conversaţii telefonice compromiţătoare pe care a avut-o cu un deţinut după presupusele fapte.

4084 afișări
Imaginea articolului Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, audiată opt ore de procuror: Acest tip are mulţi bani, ştiu ce fac

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn a fost audiată opt ore de procuror

La începutul lui iulie, New York Times a scris că Nafissatou Diallo l-a sunat, la o zi după presupusa agresiune, pe un prieten încarcerat în Arizona pentru un caz de droguri. Ea ar fi afirmat, vorbind despre Strauss-Kahn: "Acest tip are mulţi bani, ştiu ce fac", potrivit New York Times.

Această conversaţie este unul dintre elementele-cheie care au slăbit acuzarea, au antrenat eliberarea condiţionată a lui Dominique Strauss-Kahn şi au pus sub semnul întrebării motivaţiile reale ale cameristei originare din Guineea, care afirmă că a fost violată la 14 mai într-o cameră a hotelului Sofitel din New York.

Potrivit ziarului, anchetatorii au avut nevoie de câteva săptămâni pentru a traduce această conversaţie telefonică din limba fula, etnia de origine a lui Diallo. Alte media au afirmat că traducerea acestor afirmaţii, dificilă, nu este limpede şi ridică întrebări.

La ieşirea miercuri din tribunalul din Manhattan, avocatul Kenneth Thompson a prezentat versiunea sa asupra faptelor.

"Unele lucruri au fost amestecate în această citare care a fost dată (ziarului) New York Times", a declarat el. "Am ascultat această înregistrare şi ea arată că victima nu a pronunţat niciodată aceste cuvinte", a precizat acesta.

"Ea i-a spus acestei persoane că «cineva a încercat să mă violeze şi este cineva care are putere, un om important»", a dat asigurări avocatul.

Într-un interviu acordat televiziunii americane ABC şi difuzat luni şi marţi, Diallo a declarat că nu a pronunţat niciodată cuvintele care îi sunt atribuite de cotidian. Camerista a precizat că a spus "ştiu ce fac" în momentul în care evoca, la telefon, recurgerea la un avocat.

Thompson a mai afirmat miercuri că clienta sa are "dreptul de a angaja propria acţiune în justiţie", în civil, pentru a cere fostului director al Fondului Monetar Internaţional despăgubiri.

Deşi Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat condiţionat la 1 iulie, el este în continuare vizat de şapte capete de acuzare în Statele Unite, în special pentru tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare, care pot să îl coste mulţi ani de închisoare. El este în continuare privat de paşaport şi nu poate părăsi teritoriul american.

După ce a rămas în anonimat de la jumătatea lui mai, femeia de 32 de ani a trecut la ofensivă pentru a împiedica acest caz să se încheie cu neînceperea urmăririi penale.

O organizaţie comunitară africană din New York a anunţat miercuri că Diallo va face o declaraţie publică joi, pentru a le mulţumi celor care o susţin de la începutul acestui caz.

Duminică, femeia a rupt tăcerea făcându-şi apariţia şi oferind mărturia sa în presa americană.

Într-un interviu difuzat integral marţi de postul de televiziune ABC, ea a povestit cu detalii agresiunea a cărei victimă susţine că a fost.

"Am intrat în cameră spunând de trei ori «Buna ziua, femeia de serviciu» şi imediat am văzut un bărbat gol, am spus «O, Doamne, îmi pare rău», dar el s-a aruncat peste mine, a închis uşa şi m-a împins", a povestit ea pentru ABC.

În interviu, Nafissatou Diallo a intrat în detalii foarte crude, povestind cum a fost forţată să-i facă felaţie fostului ministru francez. "El îmi ţinea capul, eram pe jos şi nu reuşeam să-mi revin", a afirmat ea. Femeia a spus că ulterior a scuipat pe mochetă.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat în după-amiaza acelei zile, sâmbătă 14 mai, la bordul unui avion care urma să decoleze spre Paris.

În urma acestei mărturii şocante, procurorul a cerut o nouă amânare a audierii care era prevăzută pentru 1 august, după ce fusese deja amânată de la 18 iulie, pentru a continua ancheta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici