Românii, insultaţi din nou în Franţa, într-o caricatură: Atenţie la Moş Crăciun venit din România. "Intru pe uşă şi plec cu televizorul" - FOTO

Un oficial din cadrul Frontului Naţional francez a postat pe blogul său caricaturi rasiste, între care una cu un Moş Crăciun român, "uşor de recunoscut" pentru că "intră pe uşă" şi pleacă "cu un televizor", relatează Le Parisien, în ediţia electronică de miercuri.

4439 afișări
Imaginea articolului Românii, insultaţi din nou în Franţa, într-o caricatură: Atenţie la Moş Crăciun venit din România. "Intru pe uşă şi plec cu televizorul" - FOTO

Românii, insultaţi din nou în Franţa, într-o caricatură: "Atenţie la Moş Crăciun venit din România. Intru pe uşă şi plec cu televizorul"

Într-una dintre aceste caricaturi, semnate de Stéphane Poncet, candidat din partea Frontului Naţional la alegerile legislative din Villeurbanne (Rhône), poate fi văzut un Moş Crăciun care are la subraţ un televizor. Imaginea este însoţită de următorul text: "Atenţie la Moş Crăciun venit din România. Uşor de recunoscut. Intru pe uşă şi plec cu televizorul", scrie Le Parisien.

Într-o altă caricatură este prezentată o persoană de culoare (cu nişte buze enorme), care explică: "Sunt prioritare locuinţele, locurile de muncă, ajutoarele sociale, este adevărat că în Franţa noi suntem de neatins şi chiar imposibil de expulzat atunci când comitem infracţiuni".

Vicepreşedintele FN, Loius Aliot, stânjenit în mod evident de aceste caricaturi, a declarat pentru postul de radio Europe 1 că este "surprins deoarece unele lucruri sunt în mod evident nedemne".

"După ce voi pleca din studio, mă voi informa şi vom trage toate concluziile", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici