Carles Puigdemont critică dur decizia Parlamentului European privind anularea imunităţii

  • Carles Puigdemont critică dur decizia Parlamentului European de anulare a imunităţii
  • Fostul premier catalan: "Noi am pierdut imunitatea parlamentară, dar Parlamentul European a pierdut mai mult, la fel şi democraţia europeană"
  • Carles Puigdemont, Toni Comin şi Clara Ponsati au părăsit Spania după procedura de proclamare a independenţei Cataloniei
2706 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont critică dur decizia Parlamentului European privind anularea imunităţii

Carles Puigdemont critică dur decizia Parlamentului European privind anularea imunităţii

Eurodeputatul Carles Puigdemont, fost premier al Cataloniei, a reclamat un "caz clar de persecuţie politică", după ce Parlamentul European a decis anularea imunităţii parlamentare.
 
Parlamentul European a decis, marţi, anularea imunităţii eurodeputaţilor Carles Puigdemont, fost şef al Guvernului proindependenţă din Catalonia, Toni Comin, fost ministru catalan al Sănătăţii, şi Clara Ponsati, fost ministru catalan al Educaţiei.
 
"Este o zi tristă pentru Parlamentul European. Noi am pierdut imunitatea parlamentară, dar Parlamentul European a pierdut mai mult, la fel şi democraţia europeană", a reacţionat Carles Puigdemont, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului belgian Le Soir.
 
"Soluţia conflictului din Catalonia nu poate fi găsită prin predarea noastră în mâinile justiţiei spaniole", a subliniat fostul premier catalan.
 
Guvernul Spaniei a salutat decizia Parlamentului European. "Problema Cataloniei se rezolvă în Spania, nu în Europa", a transmis Guvernul de la Madrid, care blochează proclamarea independenţei Cataloniei.
 
Justiţia belgiană urmează să se pronunţe asupra extrădării lui Carles Puigdemont şi a lui Toni Comin în Spania. Clara Ponsati se află în Marea Britanie, cazul său urmând să fie analizat de justiţia scoţiană.
 
Spania cere extrădarea celor trei lideri catalani, acuzaţi de "insurecţie". Clara Ponsati este acuzată şi de "deturnare de fonduri publice".
 
Carles Puigdemont, fost premier al Cataloniei, şi Toni Comin, fost ministru în Guvernul regional, au ajuns în Belgia în octombrie 2017, după procedura de proclamare a independenţei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici