Casa Albă a angajat prima membră transgen a personalului preşedinţiei - FOTO, VIDEO

Casa Albă a angajat, în premieră, o persoană care recunoaşte în mod public că este transgen, au confirmat oficiali de rang înalt, relatează BBC News online. Este vorba despre Raffi Freedman-Gurspan, care a început de marţi să lucreze ca directoare pentru sensibilizare şi recrutare în cadrul personalului preşedinţiei.

221 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a angajat prima membră transgen a personalului preşedinţiei - FOTO, VIDEO

Casa Albă a angajat prima membră transgen a personalului preşedinţiei - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajamentul ei faţă de drepturile persoanelor transgen reflectă "valorile acestei administraţii", a declarat un oficial de rang înalt de la Casa Albă.

Este vorba despre ultima dintr-o serie de decizii ale preşedintelui Barack Obama de susţinere a drepturilor gay-ilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

"Raffi Freedman-Gurspan dă dovadă de tipul de leadership pe care-l promovează această administraţie", a declarat Valerie Jarrett, o consilieră de rang înalt a şefului statului american.

Freedman-Gurspan a lucrat anterior pentru Centrul Naţional pentru Egalitate Transgen (NTCE), unde a fost consilieră pentru politici.

Numirea sa la Casa Albă a fost salutată ca un pas important de către reprezentanţi ai comunităţii LGBT.

"Guvernul nostru funcţionează cel mai bine atunci când reflectă realitatea a ceea ce suntem noi ca americani", a declarat Aisha Moodie-Mills, directoarea Gay & Lesbian Victory Fund and Institute.

Departamentul Apărării îşi revizuieşte interdicţia pe care a impus-o bărbaţilor şi femeilor transgen de a servi în armată, iar Casa Albă a anunţat că salută această decizie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici