Casa Albă evită să comenteze decizia Poloniei, dar reafirmă refuzul de a furniza avioane Ucrainei

Administraţia de la Washington a evitat, joi, să evalueze în vreun fel decizia Poloniei de a furniza Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29, dar a reafirmat refuzul Statelor Unite de a transfera aeronave F-16.

876 afișări
Imaginea articolului Casa Albă evită să comenteze decizia Poloniei, dar reafirmă refuzul de a furniza avioane Ucrainei

"Acestea sunt decizii suverane ale fiecărei ţări, iar noi respectăm aceste decizii suverane. Fiecare ţară stabileşte ce oferă (...). Nu este rolul Statelor Unite să caracterizeze decizia Poloniei într-un mod sau în altul", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

John Kirby a subliniat că anunţul Varşoviei privind transferul de avioane MIG-29 în Ucraina printr-o decizie luată separat de celelalte state membre NATO nu va modifica raţiunile decizionale la Washington. "Analiza noastră în privinţa avioanelor F-16 nu se schimbă", a subliniat Kirby, reiterând, conform CNN, refuzul de a furniza aeronave de vânătoare.

Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite nu analizează, deocamdată, posibilitatea de a furniza avioane de vânătoare Ucrainei, deşi nu a exclus această posibilitate în viitor.

Polonia va furniza Ucrainei primele patru avioane de vânătoare de tip MIG-29, transferul urmând să fie efectuat în următoarele zile, a anunţat joi preşedintele Andrzej Duda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici