Ce sunt armele hipersonice cu care ruşii au bombardat Ucraina?

Rachetele hipersonice pot zbura cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât sunetul.

11589 afișări
Imaginea articolului Ce sunt armele hipersonice cu care ruşii au bombardat Ucraina?

Sursa Foto - @nicholadrummond, twitter

S-a raportat că Rusia a folosit rachete hipersonice de tip 3M22 Zircon  pentru a lovi "arsenalul subteran din vestul Ucrainei". 

Dar ce tip de armă sunt?

  • Rachetele hipersonice pot zbura cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât sunetul.
  • Sunt considerate mai uşor de manevrat decât rachetele convenţionale şi sunt mai capabile să evite interceptările din partea sistemului  american de apărare aeriană. 
  • Ministerul rus al Apărării a declarat că racheta folosită pentru a lovi depozitul de arme din Ucraina este capabilă să atingă ţinte la o rază de peste 2.000 km.
  • Anul trecut, Rusia a declarat că a testat cu succes o rachetă hipersonică de pe o fregata din Marea Albă.
  • Rusia urmăreşte să echipeze crucişătoarele şi submarinele ruseşti cu rachete hipersonice în viitorul apropiat. 
  • Rusia, China, SUA şi cel puţin alte cinci ţări testează tehnologia rachetelor hipersonice. 

Studiu realizat de BBC 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici