Cel puţin 32 de morţi după un accident feroviar pe o linie de mare viteză din China

Cel puţin 32 de persoane au murit şi peste 100 au fost rănite după ce un tren chinez a lovit o altă garnitură oprită din cauza unei pene de electricitate provocată de un fulger, pe o linie de mare viteză din estul ţării, informează AFP, citând presa chineză.

515 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 32 de morţi după un accident feroviar pe o linie de mare viteză din China

Cel puţin 11 morţi după un accident feroviar pe o linie de mare viteză din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul prezentat anterior era de 11 morţi şi 89 de răniţi.

Accidentul a avut loc în apropierea oraşului Wenzhou, în provincia estică Zhejiang.

Un tren a lovit o altă garnitură care era staţionată din cauza unei pene de electricitate provocate de intemperii.

Unul dintre trenuri a deraiat, iar două vagoane au căzut de pe un pod de cale ferată.

Coliziunea s-a produs sâmbătă la ora locală 20.50 (15.50, ora României).

Accidentul a avut loc la mai puţin de o lună după inaugurarea liniei de mare viteză între Beijing şi Shanghai (1.300 de kilometri), existând semne de întrebare în legătură cu fiabilitatea traficului feroviar de mare viteză din China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici