Cel puţin 25 de persoane au murit în Nepal, din cauza surpărilor de teren provocate de ploile masive

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte câteva au fost date dispărute în Nepal, după ce joi a avut loc mai multe surpări de teren din cauza ploilor masive.

112 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 25 de persoane au murit în Nepal, din cauza surpărilor de teren provocate de ploile masive

Cel puţin 25 de persoane au murit în Nepal, din cauza surpărilor de teren provocate de ploile masive (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Cel puţin 25 de persoane au murit după ce casele în care locuiau s-au surpat din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile intense din Nepal, relatează site-ul publicaţiei The Indian Express.

Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 19 dintre victime, 11 femei şi opt bărbaţi, s-au înregistrat în districtul Kaski, din centrul Nepalului, la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului, un important centru turistic.

De asemenea, 14 persoane au fost date dispărute într-un incident separat tot în districtul Kaski, în care o altă alunecare de teren s-a produs în localitatea Lumle, potrivit unui purtător de cuvânt din cadrul ministerului. Alte cinci persoane au murit într-o altă alunecare de teren din localitatea Bhadaure.

Zeci de case au fost îngropate din cauza surpărilor de teren, în timp ce autostrada ce leagă oraşele Pokhara şi Baglung a fost avariată din aceleaşi cauze.

Armata şi poliţia nepaleze au intervenit în locurile în care s-au produs alunecările de teren pentru a salva supravieţuitorii dintre dărâmături.

În plus, armata nepaleză cu sediul central în Kathmandu a trimis un elicopter în zonele avariate pentru a participa la operaţiuni de salvare. În oraşele Muna şi Muduni din districtul Myagdi, situat la 350 de kilometri vest de Kathmandu, un copil a murit şi alte cinci persoane au dispărut în incidente separate de alunecări de teren, conform poliţiei nepaleze.

Anual, zeci de persoane mor din cauza inundaţilor şi a alunecărilor de teren în timpul musonului în Nepal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici