Risc de inundaţii în Nepal, în urma unei alunecări de teren care a blocat cursul unui râu

Mii de persoane au fugit către locuri mai sigure în urma unei alunecări de teren în Nepal care a blocat cursul unui râu, relatează BBC News Online.

124 afișări
Imaginea articolului Risc de inundaţii în Nepal, în urma unei alunecări de teren care a blocat cursul unui râu

Risc de inundaţii în Nepal, în urma unei alunecări de teren care a blocat cursul unui râu (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Râul Kali Gandaki din districtul Myagdi, situat la aproximativ 140 de kilometri nord-vest de capitala Kathmandu, a creat un nou lac adânc şi cu dimensiuni în creştere. Deocamdată nu au fost rapotate victime, în timp ce la faţa locului au fost trimişi militari.

Mai multe alunecări de teren s-au produs în Nepal de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 din 25 aprilie şi soldat cu moartea a peste 8.000 de persoane. Acest cutremur a fost urmat de un altul cu magnitudinea de 7,3 la 12 mai, care a generat câteva replici puternice.

Alunecarea de teren s-a produs în apropiere de miezul nopţii şi a generat creşterea nivelului apelor cu aproximativ 200 de metri. "Le-am cerut sătenilor care locuiesc pe malurile râului în aceste districte să meargă în locuri mai sigure", a declarat un oficial din cadrul Ministerului nepalez de Interne, Laxmi Prasad Dhakal, pentru agenţia Reuters.

Una dintre cele mai mari hidrocentrale din Nepal se află în această zonă şi ar putea fi în pericol, au avertizat oficialii.

Elicopterele armatei supraveghează zona, iar militarii sunt trimişi să pompeze apa din lacul format. Autorităţile susţin că zone întinse pot fi puse în pericol de inundaţii dacă apele vor creşte.

Râul Kaligandaki ajunge în India, unde se varsă în Gange.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici