Video Cel puţin 48 răniţi, după o explozie lângă un sediu al AKP în oraşul turc Van - VIDEO

Autorităţile au indicat că numărul persoanelor rănite în urma atacului se ridică la 48, dintre care două în stare gravă, însă nu au fost înregistrate decese, relatează cotidianul Daily Sabah

2938 afișări

Explozia a avut loc în centrul oraşului Van, între clădirea administraţiei provinciei Van şi sediul AKP, formaţiunea politică de guvernământ.

Parlamentarul AKP Burhan Kayaturk a declarat pentru postul CNN Turk că nu au fost înregistrate decese în urma exploziei. Acesta a mai adăugat că sediul era bine păzit şi deflagraţia nu a provocat pagube materiale prea mari, relatează Reuters.

Se suspectează că explozia ar fi fost produsă de un vehicul-capcană detonat de militanţii kurzi, însă autorităţile nu au dată încă publicităţii informaţii privind acest atac.

Printre răniţi se numără şi cetăţeni iranieni, a anunţat postul de televiziune CNN Turk, potrivit Reuters.

Surse din cadrul forţelor de securitate suspectează că militanţii kurzi au comis atacul, care nu a fost încă revendicat de nimeni. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici