Cel puţin 770 de persoane reţinute de la declanşarea protestelor de stradă din Marea Britanie

Poliţia britanică a reţinut 770 de persoane în cele patru nopţi de proteste de stradă care au început la Londra şi s-au extins ulterior şi în alte mari oraşe.

570 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 770 de persoane reţinute de la declanşarea protestelor de stradă din Marea Britanie

Cel puţin 770 de persoane reţinute de la declanşarea protestelor de stradă din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai mult de 80 de persoane au fost reţinute marţi seară la Londra, unde atmosfera a rămas relativ calmă, după ce autorităţile au suplimentat masiv efectivele forţelor de ordine.

În cursul nopţii au fost însă înregistrate violenţe şi jafuri în mai multe alte mari oraşe, în principal la Manchester, dar şi la Nottingham, Birmingham, Liverpool, Salford, Bristol şi Gloucester.

La Manchester, sute de persoane au ieşit în stradă şi au incendiat magazine, au spart vitrine şi au jefuit magazine, provocând cele mai grave incidente înregistrate în oraş în ultimii 30 de ani.

Poliţia din Manchester a reţinut 108 persoane, în timp ce alţi 100 de protestatari au fost reţinuţi la Birmingham, Wolverhampton şi West Bromwich.

De la începutul protestelor, 111 poliţişti au fost răniţi, după ce au fost atacaţi cu diferite proiectile, inclusiv sticle, cărămizi şi scânduri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici