Centrala nucleară elveţiană de la Mühleberg se va închide în 2019

Centrala nucleară din Mühleberg, în regiunea Berna din Elveţia, va fi scoasă din serviciu în 2019, a anunţat miercuri compania exploatatoare, BKW.

172 afișări
Imaginea articolului Centrala nucleară elveţiană de la Mühleberg se va închide în 2019

Centrala nucleară elveţiană de la Mühleberg se va închide în 2019 (Imagine: www.bkw.ch)

"În ultimele luni, BKW SA a analizat diferite scenarii referitoare la viitorul centralei nucleare din Mühleberg (CNM)", precizează compania într-un comunicat.

"Întreprinderea a decis să continue exploatarea CNM respectând cerinţele actuale în materie de siguranţă până în 2019, dată la care ea va fi deconectată definitiv de la reţea", adaugă ea.

Centrala din Mühleberg a fost pusă în funcţiune în 1972 şi este situată la 17 kilometri de Berna.

Ea face parte dintre cele cinci centrale elveţiene care urmează să fie scoase din exploatare pe termen mediu, Elveţia luând decizia să renunţe la energia atomică până în 2034 în urma accidentului nuclear de la Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici