Ce spun influencerii ruşi după ce Chanel a restricţionat vânzările de bunuri către clienţii din Rusia

Chanel a oprit vânzarea produselor sale persoanelor care intenţionează să le ducă în Rusia, după ce şi-a închis magazinele din această ţară, potrivit BBC. Autorităţile ruse şi unii clienţi au acuzat firma de rusofobie, ameninţând că vor boicota brandul.

1303 afișări
Imaginea articolului Ce spun influencerii ruşi după ce Chanel a restricţionat vânzările de bunuri către clienţii din Rusia

Chanel a declarat că nu face decât să respecte sancţiunile UE, care interzic vânzarea în Rusia a produselor de lux care costă mai mult de 300 de euro.

Compania a precizat că măsurile interzic şi vânzarea de articole de lux către persoane care intenţionează să le folosească în Rusia.

Influencerii ruşi, precum Anna Kalashnikova, au declarat că au fost opriţi să cumpere produse Chanel în magazinele din întreaga lume.

„Deoarece vin adesea în Dubai ca gazdă a Săptămânii Modei, managerii de la Chanel m-au recunoscut, m-au abordat şi mi-au spus: Ştim că sunteţi o celebritate în Rusia. Ştim că veţi merge acolo, aşa că nu vă putem vinde articolele mărcii noastre", a povestit Kalaşnikova pe Instagram.

Anna Kalashnikova consideră că nu este vorba despre restricţii, ci rusofobie.

„Buticurile occidentale cer date de identificare, iar când [dai] un număr rusesc, vânzătorii spun: acum vindem lucruri ruşilor doar sub promisiunea că nu le vor duce în Rusia şi că nu le vor purta acolo. Rusofobia în acţiune. Am experimentat-o eu însămi", a adăugat Anna Kalashnikova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
chanel,
vânzări,
ruşi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici