Charles Michel reafirmă sprijinul pentru Ucraina. Volodimir Zelenski cere admiterea în UE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a reafirmat solidaritatea cu Ucraina, cu ocazia vizitei efectuate joi la Kiev, în timp ce preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a insistat pentru admiterea ţării sale în Uniunea Europeană.

258 afișări
Imaginea articolului Charles Michel reafirmă sprijinul pentru Ucraina. Volodimir Zelenski cere admiterea în UE

"Revin la Kiev pentru a discuta despre toate iniţiativele de cooperare", a afirmat Charles Michel, prin Twitter, exprimând speranţa că 2023 va fi "anul victoriei şi păcii".

"Ucrainenii luptă pentru teritoriul lor, pentru viitorul copiilor lor. Dar luptă şi pentru valorile noastre comune europene de pace şi prosperitate. Au nevoie şi merită sprijinul nostru", a subliniat preşedintele Consiliului European.

"Sunt emoţionat să mă aflu încă o dată pe teritoriul Ucrainei, să am contacte directe cu preşedintele, sunt încântat de încrederea pe care mi-o acordă în relaţia de prietenie dintre poporul ucrainean şi Uniunea Europeană", a precizat Charles Michel în conferinţa de presă organizată la Kiev, confirmând sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina.

"Auzim apelurile dumneavoastră. Aveţi nevoie de sisteme antiaeriene şi de artilerie suplimentare, de mai multă muniţie", a precizat Charles Michel, subliniind că naţiunile occidentale "sunt conştiente că următoarele săptămâni ar putea fi decisive pentru evoluţiile războiului cu Rusia".

Preşedintele Volodimir Zelenski a reafirmat ambiţia de integrare a Ucrainei în Uniunea Europeană. "Obiectivul nostru este aderarea completă a Ucrainei la Uniunea Europeană şi sunt încrezător că vom atinge acest obiectiv. Avem o motivaţie enormă, o dorinţă enormă şi mergem înainte", a declarat Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, mulţumindu-i lui Charles Michel pentru spijinul acordat în sensul "dezvoltării instituţionale" a Ucrainei. "Ucraina şi Uniunea Europeană au obţinut deja rezultate considerabile în apropierea noastră istorică. Lucrăm pentru a obţine mai mult", a subliniat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici