China ameninţă din nou SUA. Armata chineză "nu va sta cu mâinile în sân" dacă Pelosi va vizita Taiwanul

China a declarat luni că armata sa "nu va sta cu mâinile în sân" dacă preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, va vizita Taiwanul.

1979 afișări
Imaginea articolului China ameninţă din nou SUA. Armata chineză "nu va sta cu mâinile în sân" dacă Pelosi va vizita Taiwanul

Cel mai recent avertisment a fost emis în timpul unei şedinţe periodice a Ministerului chinez de Externe. Purtătorul de cuvânt Zhao Lijian a declarat, de asemenea, că, din cauza statutului lui Pelosi de "oficial nr. 3 al guvernului american", o vizită în Taiwan, pe care China îl revendică ca fiind al său, ar "duce la un impact politic extrem de grav", citează Reuters.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a început un turneu în patru ţări asiatice, a anunţat biroul său, fără a menţiona Taiwanul, pe fondul speculaţiilor intense că ar putea vizita insula autoguvernată, revendicată de China.

"Preşedintele Nancy Pelosi conduce o delegaţie a Congresului în regiunea Indo-Pacific, care include vizite în Singapore, Malaezia, Coreea de Sud şi Japonia", a precizat biroul ei într-un comunicat.

Acesta a precizat că vizita va include aceste ţări, dar nu a specificat dacă Pelosi, care este numărul 3 în linia de succesiune prezidenţială, ar putea face şi alte opriri.

"Călătoria se va concentra pe securitatea reciprocă, parteneriatul economic şi guvernanţa democratică în regiunea Indo-Pacific", a precizat biroul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici