CICLONUL Chapala face ravagii în Yemen: Trei morţi şi 34 de răniţi - VIDEO

Trei persoane au murit şi alte 34 au fost rănite în Yemen, în timp ce peste 40.000 de oameni au fost evacuaţi din locuinţele lor, din cauza unui ciclon puternic, afirmă oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), citat de site-ul agenţiei de presă DPA.

167 afișări
Imaginea articolului CICLONUL Chapala face ravagii în Yemen: Trei morţi şi 34 de răniţi - VIDEO

CICLONUL Chapala face ravagii în Yemen: Trei morţi şi 34 de răniţi (Imagine: Twitter)

OCHA a precizat, miercuri, că, potrivit primelor rapoarte, trei persoane au fost rănite şi alte 34 rănite din cauza ciclonului Chapala care a lovit partea continentală a Yemenului marţi, la două zile după ce a ajuns pe insula Socotra.

Un oficial al securităţii din Socotra a anunţat că trei avioane cu ajutoare de urgenţă au sosit, marţi, pe insulă din statul Oman, aflat la graniţă cu Yemen şi că alte ajutoare sunt aşteptate să sosească în cursul zilei de miercuri.

Oraşul Al Mukalla, capitala provinciei Hadhramaut, din regiunea de coastă a Yemenului, se confruntă cu inundaţii grave.

Se estimează că peste 1,1 milioane de persoane din întreaga ţară au fost afectate în mod direct de impactul ciclonului, care ar trebui să-şi piardă din intensitate odată cu avansarea pe teritoriul continental al Yemenului, a adăugat OCHA.

Organizaţia a avertizat că impactul cel mai mare al ciclonului ar fi înregistrat în provinciile sudice Shabwah şi Hadhramaut, care au o populaţie acumulată de 1,9 milioane de locuitori, dintre care 76% au nevoie deja de asistenţă umanitară. În unele zone, precipitaţiile ar înregistra până la 610 milimetri, "de multe ori, cantitatea totală anuală de precipitaţii din Yemen", a avertizat OCHA.

Yemenul nu este lovit în mod normal de astfel de fenomene meteorologice şi regiunea sa de coastă are un climat arid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici