Circa 20% dintre zborurile operate de Air France, suspendate pe fondul grevei naţionale

Circa 20% din zborurile operate de Air France sunt suspendate sâmbătă, atât interne, cât şi internaţionale, pe fondul intrării în grevă a piloţilor companiei aeriene, în semn de protest faţă de reforma Muncii, relatează Associated Press.

615 afișări
Imaginea articolului Circa 20% dintre zborurile operate de Air France, suspendate pe fondul grevei naţionale

Circa 20% dintre zborurile operate de Air France, suspendate pe fondul grevei naţionale

Circa un sfert din numărul piloţilor companiei Air France au intrat în grevă sâmbătă, alăturându-se angajaţilor din domeniul transportului feroviar şi al celor din cadrul serviciilor de colectare, care protestează de câteva zile.

Printre pasagerii afectaţi de perturbările traficului aerian se află şi suporteri ai campionatului de fotbal Euro 2016, organizat anul acesta de Franţa.

Sindicatele intenţionează să prelungească greva până joi, solicitând salarii mai bune.

Air France a anunţat că "aproximativ 80% din zboruri vor fi asigurate" duminică, în condiţiile în care o nouă grevă a izbucnit sâmbătă.

Compania a precizat că va asigura şi "peste 80% dintre zborurile pe distanţă lungă", "peste 85% din cele interne" şi "aproximativ 70% din cele pe distanţă medie" dinspre şi spre aeroportul Charles-de-Gaulles.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici