Clericul acuzat de agresiuni sexuale în Franţa şi România a fost condamnat la opt ani de închisoare

Clericul francez din congregaţia Sfântul Ioan acuzat de agresiune sexuală şi viol împotriva unor fete din Franţa şi România a fost condamnat joi la opt ani de închisoare de curtea cu juri din Saône-et-Loire, a anunţat o sursă judiciară citată de Le Parisien, în ediţia electronică.

172 afișări
Imaginea articolului Clericul acuzat de agresiuni sexuale în Franţa şi România a fost condamnat la opt ani de închisoare

Clericul acuzat de agresiuni sexuale în Franţa şi România a fost condamnat la opt ani de închisoare (Imagine: Adrian Staicoviciu/Arhiva Mediafax Foto)

Dominique Lefèvre, în vârstă de 66 de ani, a fost judecat pentru agresiuni sexuale comise între 1991 şi 1999 împotriva a cinci fete, în Franţa şi România. El va trebuie să răspundă şi pentru violarea uneia dintre ele, o româncă, şi a unei femei în vârstă de 33 de ani care ulterior s-a sinucis.

Tribunalul a reţinut acuzaţia de viol în primul caz, dar nu şi în al doilea, a precizat sursa citată.

Lefèvre a părăsit tribunalul sub escorta poliţiei pentru a fi încarcerat la închisoarea Varennes-le-Grand (Saône-et-Loire).

Clericul va compărea la 2 iunie şi în faţa tribunalului corecţional din Puy-en-Velay (Haute-Loire) pentru agresarea sexuală a unei minore în 1991.

În faţa tribunalului, Dominique Lefèvre a recunoscut toate agresiunile sexuale de care era acuzat dar s-a apărat, deseori în mod confuz, de acuzaţiile de viol.

Într-un comunicat, congregaţia Sfântul Ioan şi-a exprimat "consternarea" şi "tristeţea" că unul dintre membrii săi "a abuzat sexual persoane şi le-a rănit grav". "Condamnăm aceste comportamente odioase", a adăugat congregaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici