Comandamentul american în Europa a sporit măsurile de protecţie pentru bazele şi instalaţiile sale

Comandamentul militar american în Europa a sporit măsurile de protecţie pentru toate bazele şi instalaţiile sale de pe continent, potrivit unui comunicat difuzat joi.

724 afișări
Imaginea articolului Comandamentul american în Europa a sporit măsurile de protecţie pentru bazele şi instalaţiile sale

Comandamentul american în Europa a sporit măsurile de protecţie pentru bazele şi instalaţiile sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt militar Greg Hicks a refuzat să enumere măsurile luate şi să detalieze ameninţările care planează asupra trupelor americane mobilizate în Europa. "Evaluăm constant, împreună cu ţările gazdă, ameninţările la adresa forţelor noastre şi vom lua măsurile adecvate", a declarat el.

Întrebat la Washington despre aceste măsuri, secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a anunţat că nu are nicio informaţie exactă cu privire la existenţa vreunor ameninţări asupra militarilor americani aflaţi în Europa sau asupra familiilor lor.

Dar militanţii organizaţiei Stat Islamic (SI) reîntorşi în Europa din Siria şi din Irak sunt "o ameninţare", o "realitate", a recunoscut el într-o conferinţă de presă.

Acum câteva săptămâni, înainte de atentatele sângeroase de la Paris, Comandamentul american în Europa le-a recomandat militarilor săi să evite ieşirile în uniformă în afara bazelor.

Aproape 67.000 de militari americani sunt mobilizaţi în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici