Comisarul european pentru Economie îi cere Theresei May, premierul desemnat al Marii Britanii, să urgenteze iniţierea procesului de Brexit

Comisarul european pentru Afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, îi cere Theresei May, premierul desemnat al Marii Britanii, să accelereze procesul de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, pentru a evita prelungirea efectelor economice negative din cauza incertitudinii.

1735 afișări
Imaginea articolului Comisarul european pentru Economie îi cere Theresei May, premierul desemnat al Marii Britanii, să urgenteze iniţierea procesului de Brexit

Comisarul european pentru Economie îi cere Theresei May să urgenteze iniţierea procesului de Brexit(Imagine: Hepta)

Moscovici a declarat marţi că amânarea iniţierii procesului de ieşire din UE ar prelungi efectele economice negative cauzate de incertitudine, relatează postul de televiziune France24 pe pagina electronică.

"Partidul Conservator s-a mişcat repede. (Prim-ministrul) David Cameron se presupunea că o să fie înlocuit în Septembrie, şi suntem abia în iulie, aşa că de ce să mai pierdem două luni?" a declarat comisarul european.

Cu doar câteva ore înainte, cancelarul Angela Merkel a cerut premierului desemnat Theresa May să clarifice "rapid" ce fel de relaţie îşi doreşte cu Uniunea Europenă.

Anterior, Moscovici a avertizat că efectele negative al procesului de ieşire a Marii Britanii va micşora semnificativ rata de creştere economică în Regatul Unit, cât şi în UE şi zona euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici