Comisarul european Moscovici exclude orice "ruptură" cu Grecia

Comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, francezul Pierre Moscovici, exclude orice "ruptură" între Comisia Europeană (CE) şi noile autorităţi din Grecia, într-un interviu acordat miercuri cotidianului Le Parisien/Aujourd'hui en France, relatează AFP.

359 afișări
Imaginea articolului Comisarul european Moscovici exclude orice "ruptură" cu Grecia

Comisarul european Moscovici exclude orice "ruptură" cu Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comisia ajută şi vrea să continue să ajute Grecia. Nu se pune problema ca, din acest punct de vedere, să existe o ruptură", subliniază Moscovici.

"Programul de ajutorare a Greciei a fost prelungit cu două luni. Este necesară o examinare. Vom vedea, împreună cu Guvernul grec în ce condiţii vom putea să procedăm la această examinare, pornind de la ideea de a rămâne în continuare alături de Grecia", afirmă fostul ministru socialist al preşedintelui François Hollande.

Comisarul dă totodată asigurări că "CE şi UE sunt dispuse la schimbări mai puţin agresive decât în trecut, la forme de cooperare mai suple" cu Atena.

"Ceea ce vrem şi unii şi ceilalţi este o Grecie care se redresează, care creează creştere (economică) şi locuri de muncă, care reduce inegalităţile, care să poată să facă faţă problemei datoriei sale şi care rămâne în zona euro", a rezumat el.

Noul premier grec Alexis Tsipras, liderul partidului stângii radicale Syriza, victorios în alegerile legislative anticipate de duminică, reclamă o restructurare a datoriei greceşti, care atinge 175% din PIB.

Preşedintele Parlamentului European (PE), social-democratul german Martin Schulz, urmează să efectueze joi o vizită la Atena, prima a unui reprezentant european după alegerile de duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici