Comisia Europeană: certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial

Certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial. Documentul a devenit un standard global cu peste 591 de milioane de certificate, anunţă Comisia Europeană.

1214 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial

Comisia Europeană: certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial

Luni, Comisia Europeană a adoptat un raport referitor la certificatul digital al UE privind COVID şi la punerea sa în aplicare în ţările uniunii.

Raportul arată că certificatul UE a fost unul din elementele esenţiale ale răspunsului Europei la pandemia de COVID-19, fiind generate peste 591 de milioane de certificate. Certificatul, care atestă vaccinarea, testarea şi vindecarea de COVID-19, facilitează călătoriile în condiţii de siguranţă pentru cetăţeni şi a fost esenţial pentru sprijinirea industriei europene a turismului care a fost grav afectată de criză.

Totodată, certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial: acesta a stabilit un standard global şi în prezent este singurul sistem care funcţionează deja la nivel internaţional. 43 de ţări de pe patru continente sunt conectate la sistem, iar în următoarele săptămâni şi luni vor urma şi alte ţări, anunţă CE.

„În timp record, Uniunea Europeană a instituit un sistem digital, securizat şi interoperabil de certificate privind COVID. Acesta a fost un factor-cheie pentru redresarea ecosistemului turistic şi a numeroaselor sale întreprinderi mici şi familiale din Europa. În plus, sistemul UE este adoptat de ţări din întreaga lume, demonstrând modul în care Europa poate stabili standarde globale printr-o acţiune decisivă şi coordonată”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Până la 31 martie 2022, Comisia va prezenta un alt raport privind aplicarea regulamentului. Acest raport poate fi însoţit de o propunere legislativă de prelungire a perioadei de aplicare a regulamentului, ţinând seama de evoluţia situaţiei epidemiologice. Comisia nu exclude faptul că va prezenta o astfel de propunere într-o etapă anterioară, pentru a se asigura că procedura legislativă necesară poate fi încheiată în timp util.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici