Comisia Europeană va cere Maltei să renunţe la decizia de a închide graniţele pentru persoanele nevaccinate

  • Comisarul european pentru justiţie spune că adoptarea certificatului de sănătate este obligatoriu pentru ţările membre UE.
  • Malta a anunţat vineri că va fi prima ţară din Uniunea Europeană care îşi va închide graniţele pentru călătorii nevaccinaţi,
  • Malta, cu 500.000 de locuitori, are cea mai mare rată de vaccinare din UE.
295 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană va cere Maltei să renunţe la decizia de a închide graniţele pentru persoanele nevaccinate

Comisia Europeană vrea să convingă Malta să deschidă frontierele pentru persoanele nevaccinate, a declarat luni comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Didier Reynders a reamintit că adoptarea certificatului de sănătate de către UE este obligatoriu pentru ţările membre.
 
„Au fost două decizii: certificatul pe care l-am pus în aplicare şi care este obligatoriu pentru toate statele europene, ca dovadă în ceea ce priveşte boala. Şi apoi există o recomandare adoptată de cele 27 de state, care pleacă de la ideea că paşaportul este suficient, cu excepţia cazului în care situaţia de sănătate s-ar detreriora”, a explicat comisarul. 
 
"Prin urmare, vom discuta cu Malta, astfel încât să accepte testele PCR. În funcţie de nivelul de contaminare cu varianta Delta, este normal să reluăm testarea şi carantina, dar fără interdicţie de călătorie", a adăugat Didier Reynders.
 
Malta a anunţat vineri că va fi prima ţară din Uniunea Europeană care îşi va închide graniţele pentru călătorii nevaccinaţi, în încercarea de a limita creşterea cazurilor de Covid-19. 
 
Malta, cu 500.000 de locuitori, are cea mai mare rată de vaccinare din UE, 79% din populaţia adultă primind ambele doze de vaccin. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici