Confruntări între grupuri armate în oraşul libian Benghazi

Confruntări armate au izbucnit luni seara la Benghazi între membrii poliţiei militare şi o brigadă din acest oraş din estul Libiei, după moartea unui tânăr la un punct de control din vestul oraşului, a anunţat o sursă din cadrul serviciilor locale de securitate.

209 afișări
Imaginea articolului Confruntări între grupuri armate în oraşul libian Benghazi

Confruntări între grupuri armate în oraşul libian Benghazi (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Către miezul nopţii (01.00 ora României), luptele erau în curs în jurul cartierului general al poliţiei militare din Benghazi.

Potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate, un tânăr membru al unei brigăzi din oraş a fost împuşcat mortal în apropierea punctului de control Al-Gawercha (în vestul oraşului), aparţinând poliţiei militare, ceea ce a declanşat ostilităţile.

Confruntările au început în jurul acestui punct de control, înainte ca brigada să atace sediul poliţiei militare din cartierul Abouhdima.

Surse din cadrul serviciilor de securitate nu au anunţat pentru moment victime sau pagube materiale.

Anterior în cursul zilei, foştii rebeli au luat cu asalt aeroportul din Tripoli, blocând traficul aerian pentru a denunţa misterioasa "răpire" a şefului lor, dar autorităţile au preluat controlul situaţiei.

Aceste violenţe intervin în timp ce noul regim încearcă să convingă populaţia şi comunitatea internaţională de capacitatea sa de a garanta securitatea ţării înaintea alegerilor pentru Adunarea Constituantă.

Autorităţile libiene au integrat în ministerele de Interne şi al Apărării mai multe mii de foşti rebeli care au luptat împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, dar numeroase brigăzi puternic înarmate sunt în continuare recalcitrante sau cer să fie integrate fără a fi dizolvate.

Unele dintre ele nu ezită să recurgă la arme pentru cel mai mic conflict de interese sau pentru a determina autorităţile să se plieze cererilor lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici