Confruntări între localnici de extremă-dreapta şi solicitanţi de azil în Germania

Aproximativ 80 de localnici de extremă-dreapta s-au confruntat cu 20 de solicitanţi de azil în oraşul din estul Germaniei, Bautzen, informează site-ul agenţiei Reuters.

1793 afișări
Imaginea articolului Confruntări între localnici de extremă-dreapta şi solicitanţi de azil în Germania

Confruntări între localnici de extremă-dreapta şi solicitanţi de azil în Germania

Solicitanţii de azil au fost alergaţi până la azilul în care erau găzduiţi, unde au solicitat protecţia gărzilor de Poliţie.

Tensiunile anti-imigrare au escaladat în luna februarie în Bautzen, în momentul în care localnicii au întâmpinat cu urale incendiul asupra unei clădiri în care locuiau imigranţi.

În luna martie, preşedintele german, Joachim Cauck, a fost abuzat verbal în timpul vizitei sale în Bautzen care avea scopul de a discuta fluxul imigranţilor din Germania.

În Bautzen şi Niedergurig, un oraş aflat în apropiere, se află patru azile în care locuiesc solicitanţii de azil.

Bautzen se află în apropierea oraşului Dresda, unde s-au pus bazele mişcăririi Pegida, Patrioţii Europeni împotriva Islamizării Vestului.

De la sosirea celor 1,1 milioane de imigranţi şi refugiaţi pe teritoriul statului german, în unele zone din Germania, în mod special cele din est, s-au înregistrat o creştere a violenţelor împotriva imigrării şi a susţinerii Partidului anti-Islam Alternativă pentru Germania (APG).

Potrivit Forţele federale ale Poliţiei, de la începutul anului 2016 şi până în prezent, au avut loc 700 de atacuri asupra azilurilor imigranţilor şi refugiaţilor, inclusiv 57 de incendieri premeditate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici