CONTRAATAC al forţelor armate din Irak asupra jihadiştilor grupării Stat Islamic

Forţele armate din Irak au lansat un contraatac asupra jihadiştilor din gruparea Stat Islamic, care au cucerit oraşul Ramadi în urmă cu câteva zile, informează CNN.

2517 afișări
Imaginea articolului CONTRAATAC al forţelor armate din Irak asupra jihadiştilor grupării Stat Islamic

CONTRAATAC al forţelor armate din Irak asupra jihadiştilor grupării Stat Islamic

Combatanţi din cadrul reţelei teroriste Statul Islamic au anunţat săptămâna trecută că au cucerit întregul oraş Ramadi, capitala provinciei Anbar, situat în vestul Irakului.

În încercarea de a-i ţine departe de o bază militară importantă, precum şi de capitala ţării, Bagdad, forţele irakiene au lansat un contraatac.

Combatanţii islamişti au fost atacaţi în zona oraşului Husayba, pe care îl cuceriseră vineri, a declarat Faleh al-Eissawi, guvernator al provinciei Anbar.

Jihadiştii au preluat controlul, vineri, asupra celei mai mari părţi din oraşul Ramadi, situat la aproximativ 110 kilometri de Bagdad.

Forţe speciale din cadrul armatei irakiene, care deţineau controlul asupra ultimului cartier - Malaab - au fost nevoite să se replieze către est, duminică, după ce au suferit pierderi importante.

Un membru al Consiliului proviniciei Anbar a descris situaţia de la Ramadi drept o "prăbuşire totală" şi a precizat că oficiali locali au votat pentru mobilizarea grupărilor paramilitare şiite în această zonă cu populaţie majoritar sunnită. Un purtător de cuvânt al şefului Guvernului a declarat că premierul a ordonat acestor paramilitari să se pregătească să "susţină forţele armate în vederea preluării controlului asupra întregii provincii Anbar".

Ulterior, militanţii grupării jihadiste Stat Islamic au cucerit şi oraşul antic Palmira, din centrul Siriei, precum şi situl său arheologic, care se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici