Conversaţiile lui Nicolas Sarkozy interceptate de procurori vor fi folosite ca probe în instanţă

O instanţă din Paris a stabilit joi că înregistrările interceptărilor private ale conversaţiilor fostului preşedinte Nicolas Sarkozy cu avocatul său pot fi folosite ca probe într-o anchetă de corupţie, informează site-ul agenţiei AFP.

105 afișări
Imaginea articolului Conversaţiile lui Nicolas Sarkozy interceptate de procurori vor fi folosite ca probe în instanţă

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicolas Sarkozy, liderul partidului de opoziţie Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), este acuzat că a discutat despre oferirea unei funcţii unui magistrat în schimbul informaţiilor referitoare la o altă investigaţie de corupţie, privind finanţarea campaniei electorale.

"Contrar speranţelor noastre legitime, instanţa nu a susţinut solicitarea noastră de respingere a înregistrărilor", a declarat Paul-Albert Iweins, unul dintre avocaţii lui Nicolas Sarkozy.

Decizia judiciară este încă o lovitură pentru Nicolas Sarkozy, revenit în prim-planul vieţii politice pentru a candida la funcţia de preşedinte al Franţei în anul 2017.

Procurorii francezi au interceptat conversaţiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donaţii ilegale din partea moştenitoarei companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici