Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune. Oficialii Armatei SUA confirmă aceste teste

Autorităţile de la Seul au anunţat sâmbătă că Phenianul a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune din provincia Kangwon, ce ar fi căzut în Marea Japoniei, informează CNN.

8959 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune. Oficialii Armatei SUA confirmă aceste teste

Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune. Oficialii Armatei SUA confirmă aceste teste

Proiectilele nord-coreene ar fi zburat 250 de kilometri până să ajungă în Marea Japoniei, potrivit Armatei sud-coreene.

”Armata noastră monitorizează îndeaproape orice provocare suplimentară a Coreei de Nord şi şi-a consolidate poziţiile de supraveghere şi de securitate”, se arată în comunicatul sud-coreenilor.

Oficialii Armatei SUA au confirmat aceste teste, spunând că au fost lansate trei rachete.

”Prima rachetă din cele trei a eşuat în zbor. A doua se pare că a explodat imediat după lansare”, a declarat Dave Benham de la comandamentul SUA din Pacific.

Coreea de Nord a efectuat mai multe serii de teste cu rachete de la începutul acestui an, aspect ce a intensificat tensiunile regionale şi a iritat Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Regimul de la Phenian a efectuat 12 teste în 2017, lansând nu mai puţin de 18 rachete şi perfecţionându-şi sistemele de lansare. În luna iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, despre care Phenianul a precizat că are capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici