Coreea de Nord ameninţă Marea Britanie şi Australia

Coreea de Nord a ameninţat, vineri, Marea Britanie şi Australia cu un ”sfârşit mizerabil”, dacă cele două state vor participa la exerciţiile militare desfăşurate de către SUA şi Coreea de Sud, relatează The Independent.

5476 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă Marea Britanie şi Australia

Coreea de Nord ameninţă Marea Britanie şi Australia

Forţele militare britanice nu sunt implicate în exerciţiile militare din Peninsula Coreea, însă se aşteaptă ca un număr mic de soldaţi britanici să participe la exerciţiile conduse de Statele Unite.

Într-o declaraţie publicată de agenţia de presă nord-coreeană KCNA, Phenianul denunţă acţiunile Washingtonului şi ale Seulului, pe care le cataloghează drept provocatoare.

”Avertizăm nu doar SUA şi grupul de marionete, ci şi sateliţii precum Marea Britanie sau Australia, care profită de pe urma manevrelor împotriva Nordului. Ei se vor confrunta cu un sfârşit mizerabil dacă se vor alătura exerciţiilor”, scrie KCNA.

Aceste comentarii vin pe fondul amplificării tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord.

Săptămâna viitoare, prim-ministrul britanic Theresa May va efectua o vizită oficială în Japonia, unde este de aşteptat să condamne dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici